marie

Marie werkt al bijna 10 jaar bij GRIP. Zij is stiefmoeder van een jonge vrouw met Down syndroom. Marie is gek op haar spaniel Marta.

Inclusie op de dansvloer

Will Bayley
Elk najaar is Strictly Come Dancing op BBC mijn guilty pleasure. Op zaterdagavond placeren Marta en ik ons gezellig in de zetel onder een fleecedekentje. Wel ja, ook honden appreciëren soms een danspasje.
Lees verder

Graeme of de niet zo ideale persoon met een handicap

Foto bij artikel
In Project Axel volgen we verschillende verhalen van mensen die dakloos zijn. 1 verhaal is het verhaal van Graeme en Graeme is rolstoelgebruiker. Als kijker is dit voor mij een bijzaak.
Lees verder

Zondagskind

Foto bij artikel
In Zeno, de weekendbijlage van De Morgen, van 7 oktober schreef Anaïs Van Ertvelde een interessante column over 'Over Winnaars' en de beeldvorming van personen met een handicap. Handiwatch laat jullie graag meelezen.
Lees verder

Inclusief café - van onze reporter in Brazilië

Foto bij artikel
Ik zag net in een soort Braziliaanse versie van Panorama op de Braziliaanse tv een reportage over een inclusief café in São Paulo, het "CHEFS ESPECIAIS CAFE". Nee, ik kan de Braziliaanse tv niet bekijken in Antwerpen, maar ik ben momenteel nog in Brazilië dus heb ik geen keuze, want er is niets anders te zien, buiten voetbal (natuurlijk) en wat slechte shows met dans en muziek.
Lees verder

Familywood aan de Dijle

In een ideale wereld vertelt Jacky Lafont, in alle Vlaamse huiskamers beter bekend als zatte Rita uit Familie, over haar ex-collega: dat het een lieve vrouw was, dat ze heel goed acteerde en dat zij vriendinnen werden.
Lees verder

Zorgen voor elkaar

Iedereen Beroemd toonde gisteren een mooi voorbeeld van een andere kijk op handicap.
Lees verder

Employable me (Inzetbare ik)

Dit is een 3-delige BBC reportage over mensen met een handicap en hun zoektocht naar betaald werk. In de 1ste aflevering van 23 maart maakten we kennis met Paul en Brett. Paul is een man van 52 met Tourette Syndroom (TS). Brett is 34 jaar en heeft autismespectrumstoornis (ASS). De serie kijkt verder dan de 1ste indrukken en ontdekt de verborgen talenten van mensen met een handicap.
Lees verder