Nancy

Nancy is stafmedewerker sensibilisatie bij GRIP. Ze heeft een visuele beperking en houdt van de Alpen.

Burenruzie

Vanochtend op het journaal item over een burenruzie. Een van de betrokkenen bleek een 'mindervalide' vrouw.
Lees verder

(W)oef, ik leef nog!

4 oktober, werelddierendag. 'Nina' de weekendbijlage van 'Het Laatste Nieuws' pakt uit met een verrassende reportage. We maken kennis met Anouk, Diva, Lucky en Wayne, vier honden met een beperking.
Lees verder

Sport in de 7de dag met gemengde gevoelens

Vanmiddag in de 7de dag Alison Van Uytvanck, zij won haar eerste WTA toernooi. En, samen met haar Joachim Gérard. Hij speeld de finale van de Masters in het rolstoeltennis. Leuk om beiden aandacht te geven. Maar, waarom toch weer de term 'validen'? Waarom aandacht voor de handicap?
Lees verder

Beeldvorming ook in het veldrijden

"Marc Herremans staat hier naast het parcours als steun voor zijn renners". Een veelbelovend stukjes beeldvorming. Maar, het was helaas van korte duur.
Lees verder

"Kijk naar wat hij kan"

“Niet naar zijn handicap.” Met deze woorden komt Rob Vanoudenhove op voor positieve beeldvorming. Dit naar aanleiding van de deelname van Sam, een muzikant met het syndroom van Down aan ‘Belgium’s got talent’
Lees verder

Basil steelt de show bij Vanthilt on tour

27 juni schitterend televisiemoment. Marcel Vanthilt nodigt Basil en zijn ouders uit voor een gesprek over de tolk Vlaamse Gebarentaal die Basil in de kleuterklas zal ondersteunen. Het thema van het interview was 'rechten en redelijke aanpassing in het onderwijs'. Basil dacht daar duidelijk anders over. Een verfrissend televisiemoment.
Lees verder

Zondagavond op één: Omgaan met handicap in De Bleekweide

De Bleekweide brengt het verhaal van kinderen en jongeren die op het moment dat ze val in hun leven een emotioneel moeilijke periode doormaken. Vandaag het verhaal van Robbert die door een val een beperking opliep aan de onderbenen. We merken geen verschil met de andere verhalen. Repect, evenwicht tussen verdriet en geluk, nieuwe perspectieven zijn woorden die ook nu betekenis krijgen.
Lees verder

Disability Filmfestival: Worlds Of Difference

Van 11 tot en met 15 maart vindt in Leuven het 3de Disability Filmfestival plaats. Het Festival kreeg de titel 'Worlds Of Difference'. Op het programma staan films met als thema handicap. De films hebben echter heel wat meer te bieden. Maak dus snel je keuze en schrijf je in. De toegang is gratis. Voor meer informatie en het programma http://www.disabilityfilmfestival.be
Lees verder

Blokken

Gisteren en vandaag in Blokken, Wim met een passie voor rolstoelbasketbal. Een handicap? Waar? Gewoon een sportieve jongeman met een opleiding in personeelszaken. Beeldvorming kan soms zo eenvoudig zijn.
Lees verder

Kinderen met een handicap niet in een gewone klas?!

Het VRT-nieuws zet een buitengewone school in de bloemetjes. Helaas maken ze een blunder op vlak van beeldvorming en zelfs de pure feiten. Hoezo, “kinderen met een handicap kunnen niet terecht in een gewone klas”?
Lees verder