Radio

Chris reageert

Foto bij artikel
GRIP'er Chris reageert op de inhoud van het programma "De herfst van" op Radio 1.
Lees verder

artiesten met een beperking op Radio 1

Foto bij artikel
Tijdens de herfstvakantie van 28 tot 31 oktober tussen 9u en 12u zoeken presentatoren Evert Venema en Harry Viane naar muzikanten die een muziekkeuze brengen.
Lees verder

Toegankelijkheid

zichtbaarheid van personen met een beperking in de media
Lees verder

beeldvorming rond personen met een handicap

Onderstaand bericht heb ik vanavond, in eigen naam, gemaild op de Facebookpagina van De Standaard en Radio 1 omdat zij het in hun berichten in de krant en op de radio spraken over "mentaal gehandicapten" en "zware gehandicapten". Voor de Standaard schreef ik over "schrijven" en voor Radio 1 had ik het over spreken, voor alle duidelijkheid.
Lees verder

"'Doe dat toch gewoon' ... zo werkt dat niet bij mij" ... Lotte, vrouw met autisme op Radio 1

ineengedoken vrouw met autisme rugaanzicht
Onlangs kwam Lotte – vrouw met autisme – aan het woord in een interview op Radio 1 (De Bende van Annemie), rond leven met autisme, het beperkt inlevingsvermogen van sommige andere mensen in haar moeilijke situatie, en de plaats van de goedkeuring binnen de euthanasieprocedure in haar leven.
Lees verder

Radio2 Start je weekend

Luc Verschueren belde live met Marieke Vervoort. Hij is blijkbaar nog niet verlost van het woord 'mindervaliden'. En hoever staat het nu met het debat over euthanasie?
Lees verder

Burenruzie

Vanochtend op het journaal item over een burenruzie. Een van de betrokkenen bleek een 'mindervalide' vrouw.
Lees verder

Peeters en Pichal over Plopsaland

Donderdag 26 april besprak Annemie Peeters het Plopsaland-vraagstuk in haar uitzending. Behalve over de feiten zelf, kan er ook heel wat gezegd worden over de beeldvorming in dit programma. Helaas geen voorbeeld van correcte beeldvorming: het taalgebruik laat te wensen over, papa Cedric baseert zijn verhaal op emoties en Peeters speelt advocaat van Plopsaland.
Lees verder

'Lotte vertelt'

cover boek
Afgelopen donderdag werd een interview uitgezonden met Lotte, vrouw met autisme, in Peeters & Pichal, zowat het 'ombudsprogramma' van Radio 1. Annemie Peeters toonde alvast waarom mensen met autisme weinig in de media geraken.
Lees verder

Wie is er niet boos op de NMBS?

Deze morgen op Radio 1: personen met een handicap + probleem = niet per se meelijwekkend. Het probleem is geen tragische pech, maar onrecht. De oplossing niet geld storten, maar een aanpassing van gebouwen en mentaliteit. De toon is niet zielig, maar krachtig, verontwaardigd, en een beetje boos. Meer van dat, graag!
Lees verder
Syndicate content