HEAVY handi METAL!

'Channel Zero', voor kenners van heavy metal één van de grootste Belgische bands, plant in januari 2010 zeven reünieconcerten in de AB. Het eerste in de rij - GRATIS! - speciaal voor mensen met een beperking. Die primeur was te lezen op de blog Metal Maniac. Nieuwsmanager bij GvA Tom De Smet schrijft dit blog bij elkaar. Hij is zelf een grote fan van heavy metal.

In de media wordt er nog te vaak foute, verouderde en/of denigrerende taal gebruikt wanneer het over mensen met een hanidcap gaat. De invloed van taal is belangrijk voor ons begrijpen en denken. Het artikel Zevende Cannel Zero-concert voor mensen met een handicap is daar een gelukkige uitzondering op! Correct en respectvol taalgebruik, zonder franjes en nodeloze betuteling.
 
Slechts één uitschuiver... 'Elke andersvalide bezoeker kan zich laten vergezellen door drie vrienden.' Andersvalide gaat uit van een standaard. Het zou ons te ver leiden als we telkens een filosofische discussie moeten voeren over wat de standaard is. Met verwarring, misverstanden of ontkenning van buitenstaanders tot gevolg. 'Beperkt' dat kan eenieder invullen naar eigen goeddunken. Dit concert verdient zeker een plaats in de kalender van handiwatch.
 
Op de nieuwe website van Channel Zero krijgt het eerste concert van 21 januari ook alle aandacht.
 
Op de site van  de AB kan je kijken naar de reportage Channel Zero speelt privéconcert voor 300 fans met handicap
 
 

Datum van publicatie in medium: 
1 december 2009 om
See video

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.