Kerstfilm over handicap

Gisterenavond, Kerstavond … er waren weer verschillende slijmbalkerstfilms op TV. Toch zeker deze waarvan ik de titel al vergeten ben en dat wens ik ook zo te houden.

Kort het verhaal even schetsen:

Een alleenstaande moeder met een zoon. Ze werkt in een Kerstmutsenwinkel (het hele jaar is het bij ons Kerstmis). Er wordt een paar keer verwezen naar een ongeluk met dodelijke afloop waarbij de echtgenoot om het leven kwam. Pas na een kwartier ongeveer wordt plots duidelijk waarom iedereen zo begaan is met Mia (de moeder), niet alleen haar man is overleden, de zoon zit door het ongeval in een rolstoel. Door een incomplete dwarslaesie zal hij later wel kunnen lopen maar hij moet het zelf willen.

De zoon van het bedrijf waar ze werkt komt in de zaak van zijn pa werken met veel tegenzin maar smelt langzaamaan voor de charmes van Mia en van het bedrijf van zijn pa. Hij stribbelt nog even tegen maar raakt toch gevangen in de liefdesnetten van de mama, hij bezwijkt uiteindelijk.

De handicap van de zoon wordt afgedaan als een psychologisch probleem. Blijkbaar heeft hij geen pijn en lijkt hij vrij gelukkig behalve dan dat de mama zijn papa mist.

Wanneer op het einde van de film blijkt dat het geluk van zijn mama hem aanzet om te stappen, gaat het dak eraf.

De wereld der personen met een handicap is niet gebaat met zulke flauwe nepfilms die doen uitschijnen dat een handicap makkelijk te overwinnen is door liefde.

Het is allemaal goedbedoeld en een tranentrekker is af en toe leuk om naar te kijken, maar wat mij betreft: de vinger in de keel …

Datum van publicatie in medium: 
25 december 2015 om

Reacties

Zolang ...

Zolang hij niet van het dak afstapte toen hij begon te stappen, en je niet al te veel gegeten had toen je je vinger in de keel stak ...

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.