Thuis.

Thuis is voor mij het begin van de TV-avond en wordt soms maar met één oog bekeken terwijl ik nog vlug wat wegruim of afwerk. Tot ik plots met volle aandacht bij het programma was. Wat was er gebeurd: Luc, gespeeld door Mark Willems, verscheen in zijn rolstoel.

Thuis is voor mij het begin van de TV-avond en wordt soms maar met één oog bekeken terwijl ik nog vlug wat wegruim of afwerk.  Tot ik plots met volle aandacht bij het programma was.
Wat was er gebeurd: Luc, gespeeld door Mark Willems, verscheen in zijn rolstoel. Hij speelde met veel geloofwaardigheid zijn rol als persoon die uit de revalidatie kwam met een handicap. Ook in de volgende afleveringen speelde hij die rol met verve.
Ik vroeg mij af hoe het kwam dat hij zich zo goed kon inleven, kende hij misschien iemand in die situatie?
Proficiat Mark hopelijk kunnen we in de maatschappij door jouw vertolking meer begrip krijgen voor mensen met een handicap en beseffen mensen dat morgen zij het zijn die in die rolstoel kunnen zitten.
Ik breek hier ook een lans om meer begrip te vragen voor mensen met een handicap. Kijk niet enkel naar hun handicap maar ook waar zij nog van dromen en wat zij nog willen bereiken.

Datum van publicatie in medium: 
12 november 2015 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.