De wereld is klaar voor Madeline Stuart

foto van Madeline Stuart, fotomodel met Downsyndroom
De Austalische Madeline Stuart is 18 en staat op het punt om door te breken als model. Omdat ze Downsyndroom heeft, krijgt ze daarvoor heel wat mediabelangstelling. Haar moeder ziet dit als een stap vooruit voor de inclusie van mensen met een handicap en vergelijkt dit met hoe holibi's de voorbije jaren aanvaard werden in de maatschappij.

Personen met Downsyndroom verschenen reeds eerder op de catwalk, ook hier in Vlaanderen, maar Madeline is de eerste jonge dame met Downsyndroom die zich toelegt op een carriére als fotomodel. En dit lijkt aardig te slagen, want ze zal te zien zijn voor 2 modemerken, FTL Moda en EverMaya. "Er wordt hier geschiedenis geschreven", concludeerde entertainmentwebsite E!Online.
 Madeline Stuart en haar moeder Rosanne mochten dan ook enthousiast reageren op nieuwswebsites Today en New York Daily News, en op lifestylewebsite Cosmopolitan.
 Ons viel vooral op hoe de moeder dit uitlegt als een omslag in de kijk op handicap:
"De wereld is klaar voor iemand als Maddy. Ik herinner me bijvoorbeeld dat, toen ik naar school ging, iedereen tegen homo’s was, terwijl het nu cool is om homo te zijn. Beeld je dus in hoe de wereld voor mensen met een beperking over 10 jaar zou kunnen zijn. Het zal in ieder geval anders zijn dan nu. Het zal dan ook cool zijn om op stap te gaan met iemand met een verstandelijke beperking, omdat je weet dat dergelijke personen meer met hun emoties spreken."

Datum van publicatie in medium: 
26 augustus 2015 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.