The theorie of everything over het leven van Stephen Hawking

Een vergelijking maken tussen Stephen Hawking en mezelf is lichtjes “over the top” maar op persoonlijk vlak zijn er wel raakpunten: we dateren beide uit vorige eeuw, we hebben allebei een genetische handicap met een afkorting, en tenslotte: in onze jonge jaren vielen we voor de vrouwen, dat is nog zo.

Als jonge knaap van vijf was ik ook best intelligent denk ik, maar een auto reed me aan en lag ik twee maanden in het hospitaal. Ik heb een behoorlijke klap gekregen tegen mijn hersenen. Misschien heb ik hierdoor hersencapaciteit verloren, dat is nog altijd niet duidelijk. Toen ik 18 was reed ik een auto in gruizelementen en opnieuw kregen mijn harsenen het zwaar te verduren. Misschien heb ik opnieuw intelligentiecapaciteiten moeten inboeten. Ik heb wel heel heldere momenten maar het zwarte gat ontdekken heeft bij mij enkel te maken met negerinnen en niet met de ruimte, wel zo bij Hawking.

De film “The theory of everything” is een chronologische en goed geregisseerde film over het privéleven van Stephen Hawking en focust op de ontwikkeling en de evolutie van zijn ALS. De meest herkenbare passages zijn die momenten dat Hawking beseft dat hij iets niet meer kon of afscheid moest nemen van iets dat voor anderen vanzelfsprekend is. Praten bijvoorbeeld. Maar ook stappen, iets oprapen van de grond werd moeilijk. Allemaal kleine signalen die een onherroepelijke evolutie kenmerken.

Een film die aantoont dat een ernstige handicap de intelligentie niet in de weg staat. Stephen Hawking is ondertussen 70 jaar, een mediafiguur, hyperintelligent en een geniale wetenschapper.
Trailer
http://www.aceshowbiz.com/video/download/00060162/

Datum van publicatie in medium: 
7 april 2015 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.