The Little Mermaid

Datum van de activiteit: 
31 mei 2010 om 2:50 - 3 juni 2010 om 14:45
Zender of locatie: 
TV: Vitaliteit

'The Little Mermaid' is het verhaal van het meisje Shiloh dat geboren werd met de uiterst zeldzame afwijking 'Sirenomelia' of het meerminsyndroom. Naast haar vergroeide benen mist ze ook vitale organen als een rectum, genitaliën, uterus, blaas en ze heeft slechts 1/4de nier.
Bij haar geboorte vertelden de dokters dat ze niet meer dan 72 uur te leven had. 8 jaar later is Shiloh één van de slechts 6 mensen op de wereld die leeft met het bijzondere syndroom. Ze heeft al talloze operaties ondergaan, is dialysepatiënt en kreeg recent een niertransplantatie. Dat Shiloh haar medische toestand overleefde, kan niet anders dan een mirakel genoemd worden.Het moment in haar leven is eindelijk aangebroken om een operatie aan haar benen te laten uitvoeren. De documentaire zoomt in op deze fase van haar leven. De operatie kan Shiloh het leven kosten. Haar vader neemt haar het liefst zoals ze nu is maar haar moeder is bezorgd om haar toekomst. Zal ze zich wel gelukkig voelen?
 
De reportage wordt verschillende herhaald per dag

  • maandag om 02u50
  • dinsdag om 11u35, 18u40, 01u20
  • woensdag om 09u40, 16u25, 23u25
  • donderdag om 07u55, 14u45

zie ook: http://www.humo.be/tws/tv-tips/18995/medisch-dossier-the-little-mermaid....
 
(Herhaling van november 2009, Vitaya)

Reacties

bijzonder, maar niet door haar handicap

Citaat van de ouders:

"We hebben er altijd een punt van gemaakt om onze ervaringen met haar met zo veel mogelijk mensen te delen - via interviews, reportages... Zo wilden we aantonen dat ze in de eerste plaats een gewoon, levenslustig meisje was. Achteraf gezien was dat een goeie keuze: de mensen kénden haar. Als ze haar in de supermarkt aanspraken, dan was dat omdat ze zo bijzonder was, en niet door haar handicap."

(Bron: Humo)