Murderball!

Wilskracht, overwinningsdrang, teamspirit … om het even welke holhoofdige motivational speaker kan er om het even wie mee tegen de vlakte praten. Een film die in mij in al die elementen losmaakte is Murderball.

Murderball draait rond de fijne doch niet voor watjes geschikte sport die rolstoelrugby heet, en voornamelijk in de VS en Canada blijkt aan te slaan. Geen lieverdjes hier, maar zware jongens. Stuk voor stuk. Het spel wordt gespeeld op een basketveld door paraplegiekers, atleten die gebruik maken van een rolstoel.

In de film gaat het om hard tegen hard, want zo is het spel en het leven. Dit is geen melodramatische film over individuen die weer willen lopen of een vulkaan willen beklimmen. Dit draait rond gewone mensen die hun leven opbouwen, en fuck you durven zeggen. Dit is een film rond solidariteit, rond groepsgewijze sport beoefenen, het beste uit zichzelf halen.
Er valt nog zoveel meer over deze film te zeggen maar wie echt wil kennis maken met de kern van wat mensen met een handicap kunnen, zijn en willen, moet Murderball gewoon maar bekijken.
 
 

Datum van publicatie in medium: 
14 oktober 2009 om
See video

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.