De Ideale Wereld

De Ideale Wereld is een komisch, relativerend programma dat van maandag tot vrijdag een overzicht geeft van wat er die dag is gebeurt.

Vandaag, maandag 16 september, demonstreerde de redactie een app waarmee de politie boetes kan uitdelen.Een reporter zag een auto staan op een parkeerplaats voor gehandicapten.Vroeger moest dat allemaal met papier maar nu kan de agent het gewoon ingeven in de Iphone. De boete bedraagd 50 €. Er is echter een probleem, de agent kan de boete niet afdrukken.Vierklauwens moet de agent dan naar een printshop lopen om de boete af te drukken.Als hij dan terug bij de parkeerplaats aankomt is die natuurlijk verdwenen. Vluchtmisdrijf. Foutje van de app-ontwikkelaar.Maar dit is op te lossen.De agent voert de gegevens in op de app en in de plaats van 50 € boete voegt hij er 450 € bij voor de Iphone en steekt de Iphone achter de ruitenwisser. Probleem opgelost.Lekker relativerend en grappig en dat wij, personen met een beperking, er voor gebruikt worden.Meteen ook een signaal dat je zonder kaart niet op een gereserveerde parking mag staan. Het is wellicht niet de bedoeling maar het is wel lekker meegenomen.

Datum van publicatie in medium: 
17 september 2013 om

Reacties

parkeren

De sketch vond ik best grappig.

In onze stad hoef je als houder van zo'n kaart alvast niet op die voorbehouden plaatsen te staan.

Negen op tien keer zijn ze bezet door niet-houders: een politie-combi met pizza-etende agenten, wagentjes van de thuiszorg, wagens van electrabel of telenet, de cafégangers die maar half meer kunnen lopen (beperkt door alcoholintoxicatie), een handelsvertegenwoordiger, een man die wacht op zijn vrouw die naar de supermarkt is, een jong stel met een twizzy, ... onlangs zag ik er een stel met een camper op aan het picknicken. In de tien jaar dat ik er woon nog geen boete gezien.

Met mijn parkeerkaart ga ik daarom maar op de parkeerplaats van de zorgverleners of taxi staan. Of op de plaatsen van anderen.

Parkeerkaart

Beste Sam,
Ondanks het feit dat de politie soms zelf op de plaats staat, toch even melden aan de politie.
Straffer misschien, de politie, of eender wie erop staat, even vriendelijk goeiendag gaan zeggen en ze bewonderen om hun parkeerkunst.
Genant voor hen, binnenpretjes voor jou.
Verontwaardigde gezichten gegarandeerd.
het is maar een idee.

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.