The sex education show

Datum van de activiteit: 
20 september 2012 om 22:45 - om 23:45
Zender of locatie: 
Vitaya

Tot mijn spijt moet ik vertellen dat de aflevering al voorbij is. Het was gisteren, donderdag op Vitaya.
"The Sex Education Show is een soort praatprogramma waarin de presentatrice, ik denk dat haar naam Krie Bels is (bij de intro stond: Krie Bels of kriebels).
Krie gaat elk seizoen op bezoek naar scholen in de U.K. waar ze op een leuke, educatieve en vooral aanschouwelijke wijze, duidelijk maakt wat sex betekent of kan betekenen in het leven.
Het is elke week taboe doorbekend, elke keer. Het onderwerp deze week was o.a.: sex als je een geestelijke beperking, in het Engels klinkt het beter: a learning disabilty.
Ben, 21 jaar uit Charlotte, Essex (what's in a name) heeft het syndroom van down. Aan een tafel in een pub babbelt de mama met Ben en Krie over de dromen en het verlangen van Ben over een relatie ... op een blije manier.
Krie vraagt hem:"Heb je ooit al sex gehad?"
Daar moest hij toch twee seconden over nadenken en zei:"Nee, nog niet," waarbij hij natuurlijk bedoelde "sex met een partner", want masturberen kennen we allemaal.
De mama zei:"Als hij op zijn 18e nog maagd is, doe ik hem een bezoekje aan een prostituee kado," maar ze besefte al gauw dat hij zou verliefd worden op de eerste vrouw waarmee hij sex zou hebben. En vindt zij ongepast.
Het tweede portret was van Holly (22) met het Asperger syndroom.
"Stars in the sky" is een soort van social club dat aktiviteiten organiseert voor personen met een geestelijke beperking. Ze toonden een fuif waar kon gekoppeld worden. En gekoppeld werd er. Holly had een date en ze deed haar best om te imponeren. Ben heeft die avond niet gescoord.
Een derde portret was van een koppel Tonda (45) en Martin (63) zij met het downsyndroom en hij is geboren met een hersenbeschadiging. Ze kennen mekaar al 15 jaar. Tonda vroeg Martin op haar knieën ten huwelijk en ze zijn nu drie jaar gelukkig getrouwd.
Krie vroeg hoe vaak ze het deden. "Om de 20 minuten," zei Tonda, maar corrigeerde daarna naar enkele keren per week.
Mooi portretten.
Als positieve beeldvorming kon deze aflevering zeker tellen. U kan deze aflevering bij mij thuis komen bekijken, want ik ben er nog niet in geslaagd het programma op DVD of, laat staan op video, te kopiëren.
Herman.