The Bridge

Datum van de activiteit: 
1 september 2012 om 22:05 - om 23:15
Zender of locatie: 
Canvas
Plaats van de activiteit of zender: 
Canvas

The bridge is dé te volgen en uitermate spannende serie van dit najaar . Deze Zweeds-Deense-Duitse coproductie speelt zich af in Kopenhagen en Malmö, twee steden die verbonden zijn door de Oresund-brug. Een serie waarin ethische dilemma's samen komen met spannende crimi, en een knappe vrouwelijke inspecteur met (vermoeden van) autisme.
 
In het begin van de serie gaan de straatlichten bijna een minuut uit, waarna pal in het midden van de brug, op de grenslijn tussen Zweden en Denemarken, een vrouwenlijk ligt. Twee politie-inspecteurs, de Deen Martin Rohde en de Zweedse Saga Noren, worden op de zaak gezet. Ze hebben elk zo hun eigen manier van aanpakken: de Deense stijl is los, de Zweedse meer beregeld.
 
Samen met de schitterende fotografie, en karaktervolle muziek, is ook de inhoud en de beeldvorming opvallend sterk. Niet enkel de thematiek, die doet denken aan de film Se7ven, waarin een moordenaar doodt volgens de zeven hoofdzonden.
 
Vooral door de sterk uitgebouwde karakter van de hoofdfiguren. Saga Noren bijvoorbeeld wordt af en toe genoemd als een vrouw met autisme die dankzij haar team briljant kan functioneren binnen haar job. Zonder dat er in de serie meteen een label of behandeling wordt gekleefd maar ook zonder dat haar kwetsbaarheid achterwege wordt gelaten.
 
Na de eerste aflevering volgt een artikel op Handiwatch.