TARTUFFE - All you can live

Datum van de activiteit: 
22 april 2012 om 20:30 - om 22:00
Zender of locatie: 
Gent
Plaats van de activiteit of zender: 
NTGent (Minnemeers)

Wegens succes herhalen NTGent en Platform-K hun co-productie op zaterdag 21 en zondag 22 april.
 
Tartuffe is een schijnheilige bedrieger. Hij is te gast bij een familie en gaat daar te werk als een gluiperige bulldozer waarbij hij de ganse familie ruïneert. Orgon – vader des huizes – laat zich meeslepen door Tartuffes leugens en geestelijk gedrag en schenkt hem zijn dochters hand. Met daarbovenop zijn nalatenschap. Maar Tartuffe vindt dit nog niet voldoende en eigent zich Orgon’s vrouw, Elmire, ook toe.
 
De personages van Tartuffe (1664) zijn iconen in de theatergeschiedenis. We zetten ze op scène als poppen: bewegingsloos, blind, stom. Poppen die wachten op een acteur om hen te vertolken. Daartussen bewegen zich de spelers. Met een aanraking, een blik of een woord eigenen ze zich de rollen toe. En wekken ze heel even de poppen tot leven. De huichelachtige Tartuffe, de naïeve Orgon, de verlangende Elmire, de nuchtere huismeid Dorine... Zo trekken flarden van een van Molières beroemdste teksten aan ons voorbij.
 
NTGent en Platform-K bewerken Tartuffe, een komedie van Molière in een regie van Servé Hermans. Tartuffe – all you can live toont de kracht en de macht van de spelende mens.Meer info - foto's en beeldmateriaal over de voorstelling kan je vinden op  http://www.ntgent.be/productie/tartuffe-all-you-can-live Tickets :  11€/13€Reserveren via www.ntgent.be of 09/225.01.01.