Hasta La Vista!

Hast La Vista - affiche
Drie jonge gasten houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk van de grond te gaan. Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is. Een bespreking van Katleen Govaers.

Het verhaal van 'Hasta La Vista' is geïnspireerd op het leven van Asta Philpot, een Amerikaan met een fysieke handicap die ijverde voor mensen met een handicap en hun seksuele rechten.
Geoffry Enthoven is erin geslaagd dit verhaal op een unieke manier op film te zetten. Hij neemt je mee op een rollercoaster van emoties in een toon die respectvol en juist is.
 
De drie acteurs zetten een acteerprestatie neer van 'asjemenou'. Deze acteurs hebben in het ware leven geen handicap, ze 'spelen' hun handicap. Dit doen zij op zo'n overtuigende manier. Ik hoorde mening bezoeker achteraf de vraag stellen of Robrecht Vanden Thoren 'in het echt' een fysieke handicap heeft en of Tom Audenaerts echt zo slecht ziet.
Na een paar minuten dat je wordt meegenomen in de film, kijk je verder dan de handicap, zie je gewoon drie vrienden met een missie, zoals je ook doet wanneer je in het echte leven mensen met een handicap leert kennen. Zo leren we op het doek ook de personages kennen, met hun gevoelens, hun humor, hun verlangens, maar ook hun onhebbelijkheden.
 
Het verhaal leert ons dat ieder van ons, los van beperkingen, heel wat kan bereiken. Dromen kunnen verwezenlijkt worden als het heft in eigen handen wordt genomen.
Deze film is een aanrader, voor ieder met of zonder handicap, voor ieder met dromen en wensen, voor ieder met gevoel voor humor, voor ieder met een gezonde dosis positiviteit!

Datum van publicatie in medium: 
5 september 2011 om
See video

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.