Ergens onderweg

Af en toe biedt een programma een andere kijk op handicap. Meestal gaat het dan over volwassenen die een hulpmiddel gebruiken. Niettemin zijn er ook andere initiatieven op de beeldbuis.

Missie Amazone bijvoorbeeld, op VTM. Maar ook Ergens Onderweg waarin Rob Van Oudenhoven met zijn dochter (met motorische beperkingen) en een aantal andere ouders & tieners de jungle intrekt.
 
Ik geniet vooral van Ergens Onderweg op Eén, waarin een vader met zijn kind op weg gaat. Af en toe ook een kind met een beperking. Een minder zichtbare, maar toch zonder het te verdoezelen. Met een vrij geslaagd evenwicht tussen de medisch-individuele en de culturele invalshoek.
 
De vorige weken was er bijvoorbeeld de stoere Fiel, met ADHD, die samen met vader naar Zwitserland trekt. Een eerlijk beeld krijgen we te zien zonder taboes zoals medicatie (het positief effect van Rilatine) maar met positieve waardering zonder ontkenning van de inspanningen. Dat gebeurt niet zoveel in een wereld waarin ADHD vaak verkeerd ingeschat wordt.
 
Ook hoogbegaafde kinderen worden al eens onrealistisch in beeld gebracht. Terwijl de uitzending waarin Dimitri Leue en zijn hoogbegaafde zoon Ilya, die naar het Moesgaardfestival van de Vikings in Denemarken trekken, net toont hoe het wel kan. Zowel zijn sterk logisch denkvermogen als de pesterigheid komt mooi aan bod.
 
In de hoop dat uw mindere omgangsverlegenheid bij de volgende ontmoeting met een kind met adhd of hoogbegaafdheid in de supermarkt tot meer mildheid inspireert.

Datum van publicatie in medium: 
3 december 2010 om

Reacties

website over hoogbegaafdheid

Ik heb een goede website gevonden waar veel informatie is te vinden over hoogbegaafdheid en dan doel ik voornamelijk over de leuke verhalen die door mensen zijn geschreven. Dit is de website: hoofdbegaafdheid verhalen

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.