ONTDEKKINGSDAG mensenrechten

Datum van de activiteit: 
3 december 2010 om 9:30 - om 17:00
Zender of locatie: 
GENT
Plaats van de activiteit of zender: 
PROVINCIAAL ADMINISTRATIEF CENTRUM GENT ZUID, WOODROW WILSONPLEIN 2 - 9000 GENT

Op vrijdag 3 december 2010 organiseert „Onze Nieuwe Toekomst‟ een ONT -dekkingsdag, speciaal voor mensen met een beperking. ONT zoekt het contact met de mensen met een beperking, maar ook met hun begeleiders, ouders en familie.
De ONT -dekkingsdag wil iedereen duidelijk maken dat elke mens, jong of oud, man of vrouw, met of zonder een beperking, in staat is om inhoud te geven aan de eigen rechten. ONT wil hen onderdompelen in kennis en vanuit hun eigen leefwereld laten kennismaken met hun rechten. Op die manier wil „Onze Nieuwe Toekomst‟ hen bewuster maken. Ja, zij hebben het recht om op een meer gelijkwaardige manier te participeren aan onze samenleving.
3 december is de internationale dag van mensen met een beperking. Daarom heeft „Onze Nieuwe Toekomst‟ twee speciale gasten uitgenodigd als sprekers: Isabelle Demeester, contactpersoon discriminatie bij het „Centrum voor gelijke kansen en rascismebestrijding‟, en Bob Van den Broeck, adviseur van Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet.Meer informatie is te verkrijgen bij Didier.Peleman@ont.be of op 0498  569 695