WERELDDOVENDAG BIJ DE VRT: VRT en Federatie van Vlaamse doven organisaties slaan de handen in elkaar

Op zaterdag 25 september is het WereldDovenDag en dat laat de VRT niet onopgemerkt voorbijgaan.

De openbare omroep en de Federatie van Vlaamse Dovenorganisaties slaan de handen in elkaar om dove Vlamingen en de Vlaamse Gebarentaal deze week extra in de kijker te zetten. Zo zal een dove omroepster op vrijdag 24 september de programma’s aankondigen op Eén en vragen ook Ketnet en Radio 2 zich af wat het betekent om doof te zijn in Vlaanderen.
 
De media zijn een belangrijke speler wat betreft de beeldvorming van personen met een handicap. We zijn dan ook blij dat de VRT inspanningen levert om de Vlaamse bevolking vertrouwd te maken met de Vlaamse Gebarentaal. Een eenmalige actie heeft echter weinig effect. Mentaliteitsverandering kan men enkel bekomen door herhaling. Daarom dringt GRIP erop aan dat de VRT binnen haar diversiteitsbeleid ook stappen zet in het implementeren van de Vlaamse Gebarentaal bij haar dagelijkse programma's.

Datum van publicatie in medium: 
23 september 2010 om

Reacties

Het Journaal vrijdag 24/9 13u

In het Journaal van vrijdagmiddag zat een bijdrage over de dubbelpresentatie op één. Presentatie in VGT, getolkt door de gewone omroepster Saartje. Hebben jullie gezien hoe het geluid werd uitgezet en enkel ondertiteling de gesprekken weergaf? De rollen omgekeerd. Een staaltje van sensibilisering en informatieverstrekking dat kan tellen toch?
www.deredactie.be

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.