Hello Goodbye

Dinsdag 17 augustus kwam een Dove vrouw aan bod in 'Hello Goodbye' (VTM). Mooi voorbeeld van inclusie en interviewer Dieter Coppens focuste niet te veel op de handicap. Wel jammer dat hij niet steeds probeerde om met haar te praten in plaats van over haar.

Luchthavens zijn tijdens deze zomermaanden een erg gegeerde plaats om met een cameraploeg neer te strijken. Ook het VTM-programma 'Hello Goodbye' speelt zich af op de luchthaven van Zaventem. Doorheen zijn wandeling op de luchthaven geeft Dieter Coppens ons een beeld van de diversiteit aan mensen die er op de luchthaven rondlopen. De focus ligt vooral op de reiziger en zijn familie/vrienden en niet op het personeel. We maken kennis met mensen die zich in het buitenland zullen vestigen en afscheid nemen van hun familie. We zijn getuige van familieherenigingen. Vanavond ontmoet Dieter een dove vrouw die samen met haar zus wacht op de terugkeer van haar ouders uit Turkije.
 
We zien hoe Dieter zonder het te beseffen in contact komt met een dove vrouw. Een mooi voorbeeld van hoe je met enige creativiteit toch meteen contact kan hebben met elkaar. De nadruk tijdens het gesprek ligt op het verhaal van de zus. Haar kindje verbleef 4 maanden bij haar ouders in Turkije omdat ze hier geen opvang had. Vooral het gemis dat dit met zich meebrengt wordt onder de aandacht gebracht, helemaal in de lijn van het programma. Toch wordt het Doof zijn niet onder de mat geveegd als zou ze niet bestaan. Neen, in de kantlijn komt ze ook ter sprake. Gewoon als deel van het leven. De vrouw vindt het zelf fijn om doof te zijn. Alleen jammer dat Dieter zich tot de zus richt wanneer het over het Doof zijn gaat. Op die manier spreekt hij 'over' de vrouw en niet 'met' haar.

Datum van publicatie in medium: 
17 augustus 2010 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.