Het leven zoals het is: Luchthaven

Tijdens de zomermaanden zendt één een herhaling uit van 'Het leven zoals het is: Luchthaven'. We krijgen in de verschillende afleveringen een beeld van hoe het er achter de schermen aan toe gaat in Zaventem. In de uitzending van woensdag 25 augustus zien we hoe Olivier, steward op Zaventem, een blinde danseres met haar kindje begeleidt naar de trein. Inclusie op en top!

Dit is een zeer goed voorbeeld van hoe je mensen met een handicap op een goede manier in beeld kunt brengen. De focus ligt in de eerste plaats op de taken die het personeel in de luchthaven op zich neemt (het doel van het programma) en niet op de handicap van de passagier.
 
Zonder op de handicap te focussen, krijgen we een beeld van de mogelijkheden van de jonge vrouw. Ze komt naar België als choreografe, dat is het verhaal dat we van haar te horen krijgen. Op geen enkel moment wordt de vrouw in beeld gebracht als zielig of in tegendeel als een superheld. Nee, Ze is gewoon een vrouw met haar kwaliteiten als danseres. Een vrouw die net als velen naar het buitenland reist om haar job uit te oefenen.

Datum van publicatie in medium: 
25 augustus 2010 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.