Vila Vanthilt - met mensen met een verstandelijke beperking.

Datum van de activiteit: 
8 augustus 2010 om 21:25 - om 22:25
Zender of locatie: 
Eén (vrt)

Voor het eerst in Vlaanderen presenteert Marcel Vanthilt een talkshow met mensen met een verstandelijke beperking. Mensen die boordevol straffe verhalen zitten en in staat zijn tot fantastische prestaties. Zondag krijgen ze in Villa Vanthilt dan ook de kans om die ervaringen met iedereen te delen.
 
Kris Piekaerts en Yves Vanlinthout, beter bekend als Kris & Yves, gaan bouwen. Voor hun VZW De Rozemarijn zamelen ze al een tijdje geld in om een nieuw dagcentrum te kunnen optrekken. Thomas Vanderveken is peter van het project en vertelt samen met Kris en Yves of de werkzaamheden op de werf al gestart zijn.
 
De jonge regisseur Gust Van Den Berghe maakte als eindwerk de film ‘Little Baby Jesus of Flandr’, waarin alle rollen vertolkt worden door mensen met een verstandelijke beperking. De film werd op de laatste editie van het filmfestival van Cannes bijzonder goed onthaald en komt binnenkort ook bij ons in de zalen. Gust en twee van zijn bijzondere acteurs, Jan Goris en Paul Mertens, schuiven aan bij Marcel op de zetel.
 
Van 15 tot 24 september vinden in Warschau de Special Olympics plaats. Dat zijn de Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Uit 58 verschillende landen nemen 1600 atleten deel en basketter Bram Van Der Waals en voetbalster LoesDeryckere mogen er met hun ploeg de Belgische kleuren verdedigen.
 
In 1996 speelde Pascal Duquenne de hoofdrol in ‘Le Huitième Jour’. Die rol leverde hem heel wat prijzen en vooral eeuwige roem op. Zondag wordt Pascal 40 jaar, en zit hij met zijn moeder op een camping in de Ardennen. Marcel brengt hem een bezoekje met dewebcam..
 
Atelier De Zandberg in Harelbeke biedt sinds 2005 professionele ondersteuning aan kunstenaars met een verstandelijke beperking. Drie van hen stellen zondag op de Grote Markt van Kortrijk hun werk tentoon en maken live bij Marcel nog enkele nieuwe creaties.
 
Sam Gooris organiseert zondag een karaokewedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Sam zal de wedstrijd in goede banen leiden en vooral een oordeel vellen over het muzikaal talent van de kandidaten. De drie strafste mogen helemaal op het einde van de uitzending Sam begeleiden als hij een medley van zijn grootste hits brengt.
 
De trailer op de webste van Eén.