Vorming over toegankelijke ontwikkelingseducatie voor ngo medewerkers op dinsdag 13 Juli

Datum van de activiteit: 
13 juli 2010 om 9:30 - om 13:00
Zender of locatie: 
Brussel
Plaats van de activiteit of zender: 
Tivolistraat 45, 1020 Brussel

Heeft u er ooit al eens bij stilgestaan of uw educatieve activiteiten toegankelijk zijn voor iedereen? Kunnen slechthorenden/slechtzienden, doven of blinden ook van jullie educatief aanbod genieten?
 
Mensen met een visuele of auditieve handicap hebben ook interesse in ontwikkelingssamenwerking. Ze staan open voor vormingen over het leven in het Zuiden en voor een degelijke voorbereiding op inleefreizen. Jammer genoeg bestaan er in de Noord-Zuid sector amper vormingen, materialen en spelen die toegankelijk zijn voor mensen met een visuele of auditieve handicap.
 
PHOS organiseert in samenwerking met ‘Fevlado’ en ‘Licht en Liefde’ een vorming voor educatieve medewerkers van NGO’s. In deze vorming staat het betrekken van mensen met een visuele of auditieve handicap bij educatieve activiteiten over Noord-Zuid verhoudingen centraal. Volgende onderwerpen staan zeker op de agenda:
 
* Een korte inleiding over toegankelijke ontwikkelingseducatie voor personen met een handicap * Tips voor het bereiken van slechthorenden en doven * Tips voor het bereiken van slechtzienden en blinden * Toegankelijke websites * Hands-on sessie van aangepaste materialen, gecombineerd met een lunch met broodjes.
 
De vorming vindt plaats op dinsdag 13 juli 2010, van 09.30 tot 13.00 uur, in de Conferentiezaal op volgend adres: Tivolistraat 45, 1020 Brussel. ’s Middags worden broodjes voorzien. Deelname aan deze vorming is gratis. Als u interesse heeft, schrijf u dan voor 10 juli in via een email naar steffie.neyens@phos.be.
Hopelijk tot dinsdag 13 juli!