'Kleine Mensen, Grote Liefde'

Datum van de activiteit: 
22 juni 2010 om 21:55 - om 22:30
Zender of locatie: 
vtm
Plaats van de activiteit of zender: 
Telefacts Zomer op vtm

“Ik wil zo graag een relatie beginnen met een meisje zoals mezelf.” Matthew Wood is 33 jaar, maar hij is amper 1 meter 20 groot. Matthew lijdt aan dwerggroei. Hij is naar de VS gereisd voor de jaarlijkse bijeenkomst van de LPA of the Little People Association, letterlijk vertaald “Vereniging van Kleine Mensen”. Op de LPA komen mensen met dwerggroei bijeen om steun te vinden bij elkaar, en wie weet zelfs om een partner te vinden.
“Het is veel moeilijker om contact te leggen met iemand die een normale lengte heeft. Gewone mensen  schamen zich vaak om naast een kleine mens te lopen. Daarom zoek ik iemand van mijn eigen lengte.” Maar  helaas: in Matthews thuisland Nieuw-Zeeland wonen amper  150 dwergen. De kans dat hij in die kleine groep de ware liefde vindt, is niet zo groot. Matthew gaat zijn geluk dan maar zoeken in het buitenland.
 
Op de bijeenkomst in Milwaukee komen maar liefst 2.000 kleine mensen samen in het lokale Hilton-hotel. “Ik weet niet wat er me te wachten staat, maar het kan mijn hele leven veranderen”, zegt Matthew. Of het hem lukt om een vriendinnetje te vinden, ziet u in Telefacts Zomer.