De Standaard "vergeet" personen met een arbeidshandicap

Guy Tegenbos, senior writer van De Standaard schreef op maandag 7 juni een artikel over "ondernemerschap bij kansengroepen". Dit is de samenvatting van een advies van de commissie diversiteit van de SERV. Hij slaagt er in om personen met een arbeidshandicap, nochtans één van de kansengroepen in het advies, gewoon te vergeten. Dit artikel is een eigenzinnige vorm van blindheid.

Ik hou van een vrije pers, omdat dit de beste vorm is om manipulatie door allerlei belangengroepen tegen te gaan. Daarom was ik erg kwaad op Guy Tegenbos op het moment dat ik zijn artikel las over "ondernemerschap bij kansengroepen".
 
We werkten afgelopen jaar mee aan een advies over ondernemerschap. We maakten dit advies samen met het minderhedenforum (platform van etnisch-culturele minderheden in Vlaanderen), de werkgevers (VOKA, UNIZO en VERSO) en de vakbonden (ACV, ABVV, ACLVB).
 
Het maken van zo'n advies rond ondernemerschap voor personen met een arbeidshandicap was géén eenvoudige zaak. Als werknemer is het al niet evident om een persoon te zijn met een arbeidshandicap, en in de wereld van het ondernemen ligt de beeldvorming nog moeilijker. Personen met een arbeidshandicap worden al snel ingedeeld bij de "dutsen" en "kneusjes".
 
Het advies gaat over allerlei drempels die er zijn als je als persoon met een arbeidshandicap wil gaan zelfstandig ondernemen. Ook de drempels voor etnisch-culturele minderheden worden beschreven. In het advies geven we ook aan welke oplossingen er zijn voor deze drempels.
 
Het advies wordt nu verder verspreid naar ministers, departementen en overheidsinstellingen die bezig zijn met ondernemerschap, onder andere het agentschap ondernemen.
 
Je kan originele artikel in De Standaard nalezen of een volledige versie van het advies.
Voor meer informatie over het gebruikersoverleg handicap en arbeid: jos.wouters@handicapenarbeid.be

Datum van publicatie in medium: 
8 juni 2010 om

Reacties

Persbericht commissie Diversiteit

Het persbericht van de SERV commissie Diversiteit spreekt nochtans over allochtone ondernemers en in de daaropvolgende alinea voer (Kandidaat-)ondernemers met een arbeidshandicap. Nochtans zou de laatste groep eveneens gebaat zijn bij een evenwichtige beeldvorming in de media. Blijkbaar was het géén prioriteit voor de SERV en dus ook niet voor De Standaard :-(.

http://www.serv.be/Persberichten/persbericht%20commissie%20diversiteit%2...

Blunder...

O jeetje...

Hoe reageert de standaard?

Een reactie van Guy Tegenbos

We kregen volgende reactie van Guy Tegenbos :
"Beste,

Het leek me beter de twee groepen uit elkaar te halen.

Een krantenartikel is zo kort. Ik zou ofwel de ene ofwel de andere groep onrecht hebben moeten aandoen.

Wat het advies zegt over personen met een handicap, behandel ik later.

Guy Tegenbos"

We zijn blij dat Guy snel reageerde op onze opmerkingen, en we zijn ook content dat hij later gaat schrijven over ondernemerschap en personen met een handicap !

Benieuwd!

Ik wacht gespannen op het vervolgartikel van Guy Tegenbos...

imfcmyglof

У нее тоже возникло желание посмотреть на вампира, когда он обратился к полицейским. траст банк ессентуки, игра ва банк смотреть онлайн. — Окей. банк восточный экспресс воронеж, Так прошляпить приближение противника надо было постараться. взять кредит на карточку сбербанка, россельхозбанк взять кредит онлайн на карту. — Хватит болтать! — оборвала нас Байсэ, склонившись надо ногой Алексея. — Лис сам справится, лучше мне помогите, — попросила она, примериваясь, каким образом можно снять ногу с шипа монстра.

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.