Little Baby Jesus of Flandr

De film van regisseur Gust Van den Berghe werd in Cannes positief onthaald. De drie acteurs die de hoofdrol op zich nemen, zijn alle drie acteurs van Theater Stap.

Gisteren kregen we een mooie reportage over de film te zien in het programma 'De zevende dag' (op 82.20 min). Helaas werd die opnieuw ontsierd doordat de presentatrice het niet kon laten om over 'de mongooltjes' te spreken. Zullen ze het dan nooit leren? Nochtans heeft de VRT een voorbeeldfunctie wat beeldvorming en taalgebruik betreft.
 
Meer over de film lees je onder meer op Het Nieuwsblad Online. Daar kan het wel zoals het hoort.
 
Meer over het M-woord lees je hier op Handiwatch in de discussie over Witse.
 
Link naar Theater Stap

Datum van publicatie in medium: 
17 mei 2010 om

Reacties

Alweer het M-woord in de Rode Loper

Reportage van de Rode Loper over Little Baby Jesus of Flandr: http://www.een.be/programmas/de-rode-loper/sprookje-wordt-werkelijkheid

De redactie van de Rode Loper laat de regisseur op het filmfestival in Cannes ruim aan het woord. Zij zien er blijkbaar geen graten in wanneer hij, even tussendoor, hét M-woord in de mond neemt (op 02.07 min). De interviewer,Ward Verrijcken vindt het nog grappig ook! Ik zou meer respect van Gust Van den Berghe verwachten na een zo intense samenwerking met de drie hoofdrolspelers. En Shame on you, redactie!
De net-manager van VRT was van plan om daar iets aan te doen? Zzzucht :-((

Met respect!

Inderdaad Nancy, het Nieuwsblad pakt het anders aan. Ralph Gregoor schrijft in zijn artikel over de film probleemloos over "acteurs met het syndroom van Down". Als hij had willen variëren, had hij ook "Downsyndroom" kunnen gebruiken. In ieder geval had deze journalist geen behoefte aan het M-woord. Proficiat!

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.