Benidorm Bastards

4 ouderen komen aangereden in elektrische rolwagens
Enkele senioren halen allerlei grappen uit, vooral met jongeren. Een verborgen camera registreert hun reacties. Elke donderdag om 22u30 op 2BE. Wat vind jij van dit programma? Welk effect kan het hebben op ons beeld van ouderen?

Op donderdag 25/03/2010 start 2BE met een nieuw verborgen-camera-programma. Het is geïnspireerd op Trigger Happy, maar daar waren ouderen vaak het slachtoffer van de practical jokes. Benidorm Bastards kan gezien worden als de wraak van de derde jeugd. Zij nemen vooral nietsvermoedende jongeren bij de neus. 
 
Marcel kiepert een plastieken snijplank in de vuilbak. Enkele jonge getuigen zien dat het een laptop is. Emiel werkt tijdelijk in een reisbureau en en zingt zelf de wachttoon in. Sommige grappen lijken dus het bestaande beeld te versterken van mensen die niet meer helemaal mee zijn.
 
Maar de meeste fratsen beloven de stereotypen over ouderen grondig te doorbreken. Luidruchtige nonnen die de banken in het park inpalmen en de laatste aflevering van Temptation Island bespreken, geile foto's op Facebook... Dat belooft!
 
Benieuwd hoe het programma er uiteindelijk zal uitzien. Kijkervaringen welkom. Klik gewoon op "Reageer'!
Leuke links:

Datum van publicatie in medium: 
25 maart 2010 om

Reacties

Tuig uit Torremolinos

Na ‘Meisjes’, de film over kranige oudere zangeressen, nu op televisie een empowerment van de zestigplusser met hulpmiddel? Wie weet.

Ze stoven peren. Ze bakken poetsen. Ze nemen in het ootje. Ze lichten pootje. En toevallig of niet, ze spreken alledrie met een Antwerps accent. Zouden de bejaarde rolstoelgebruikers in Antwerpen vandalen zijn ? U heeft ‘t niet van mij gehoord.

Lees verder op Zeegroen.

Soms grappig, soms flauw

De sketches die je op Zeegroen noemt, vond ik ook de grappigste én qua beeldvorming de beste. De nonnen met "hun" bank waren erg geloofwaardig. De rolstoelgebruikende winkeldief haalt zijn voordeel uit vooroordelen. En de reacties op het kussende koppel! Dat meisje was echt gechockeerd. Die sketch toont hoe openbaar kussen en knuffelen heel normaal en aanvaardbaar is... zolang het een specifieke soort 'normale' mensen zijn.

Maar soms vond ik het wel een beetje flauw. Op de duur zelfs op het randje van saai. Maar ja, naar Trigger happy heb ik ook nooit langer dan vijf minuten gekeken...

Iemand de tweede aflevering gezien?

MLF + Candid Camera

Het doet mij soms denken aan een mengeling van candid camera en de streken van de mannen van het Man Liberation Front.

In 't begin wel leuk, maar na een tijdje begint dat toch ferm tegen te steken en langdradig te worden.

Ik vroeg mij trouwens af wat er 'handi' aan deze knarren is. Akkoord, ik snap wel dat het gaat om mensen die hulpmiddelen gebruiken en niet bepaald 'hip' zijn.

Hopelijk bedoelen jullie nu niet dat personen met een handicap versmald worden tot mensen die brutaal zijn en hulpmiddelen gebruiken ?

Zoals MLF mannen misschien wel grappig bedoeld maar toch probeert te versmallen tot het bierzuipende, hangerige, seks-geobsedeerde tuig. Daarom gene nieuwe man, maar toch ook geen MLF'er voor mij.

Natuurlijk klopt 't clichébeeld van de ouwe knar niet. Mijn oma is verdomd mondig genoeg om die pretentieuze thuisverpleegster of die tearoomuitbater die haar als klein kind behandelt op haar plaats te zetten.

Verborgen camera in Benidorm

Ik heb het tv programma niet gezien en heb het dus enkel van horen zeggen.
Maar wat mij nu een beetje stoort is het taalgebruik rond deze mensen.
De 'knarren' willen ook niet zo genoemd worden! Ook niet 'bejaarden' van 60 jaar...de meeste mensen van 60 jaar zijn nog altijd actief op de arbeidsmarkt.
Deze vandalen van oudere leeftijd is ook een doelgroep met rechten, dus ook met het recht op te laten zien dat ze nog lang niet afgedaan hebben en achter een vensterbank moeten zitten vastroesten. Als ze zin hebben om mensen in het ootje te nemen, dan doen ze dat maar vind ik...( binnen het toelaatbare) voor mij geen probleem hoor. Mischien zijn ze het beu om als 'afgedankt' te worden beschouwd of in het beste geval: als wijze uii! In hun hart zijn het nog altijd jonge mensen en wat is daar verkeerd aan?

Benidorm Bastards

Ik vind het schitterend. Al worden er scènes te veel hernomen in een andere situatie.
Prachtige scènes:
- De man die zijn vrouw uit de rolstoel op een hoop vuilniszakken kiepert omdat ze teveel zaagt.
- Personen in een electrische rolstoel op afstandbediening.
- Een man die zijn rolstoel uitlaat als een hond aan de ketting.

U vult maar aan.

Herman

Benidorm lacht groen...

Op de laatste gemeenteraad van het spaanse Benidorm was het programma hét gespreksonderwerp. De vrees van een negatieve impact op het toerisme is m.i. helemaal niet terecht. Ik zou het tegengestelde zelfs durven beweren!

Hebben de spaanse politici écht niet meer gevoel voor humor?!

Lees het artikel op Zita: http://www.zita.be/entertainment/nieuws/969574_benidorm-bereid-om-2be-vo...

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.