Channel Zero: verrassend hoe verrassend het beeld kan zijn

Foto bij artikel
Artikel in Het Belang van Limburg : 'Als je niets ziet is de passie groter' Channel Zero integraal in de AB : nooit zoveel van deze heavy metal band geweten dan via dit artikel

’t Was typisch Channel Zero: ze zijn terug, en hoe!
In 1997 – dezelfde week dat de grote dichter Herman de Coninck ten grave werd gedragen – kwam de grote mokerslag met de vier koppen van Channel Zero in de krant: ze stoppen ermee. Met afscheidstournee, dat wel, maar toch een groot verlies voor de Belgische heavy-metal.
 
En ineens zijn ze er weer, en hoé: een gratis concert voor mensen met een handicap was de aanleiding. En aan de flyer te zien is er over nagedacht.
 
Uiteraard is er in de pers geen ruimte om alle aspecten aan bod te laten komen, maar ik mis een beetje het ontstaansidee in de hele verslaggeving.
 
Desalniettemin is er een zeer diverse verslaggeving gebracht: En misschien wel voor het eerst. Ik heb nog nooit of amper een interview gelezen met een dove persoon die naar een concert geweest is. Uiteraard speelt het ‘aanbod’ hier ook een grote rol in, maar dit hoeft geen basisvoorwaarde te zijn.
 
Zeer goed qua berichtgeving, om niet te zeggen fantastisch, was ook om even te gaan polsen bij de tolken voor doven. Het maakt ons eigenlijk méér duidelijk dan 20 jaar naar hun nummers te luisteren: quote 1 "We hebben in de  achttien nummers maar één keer motherfucker gevonden."
Quote 2 : “En natuurlijk gebruiken we dan onze middenvinger. Inleven hé….”
 
Ik wist niet dat Channel Zero zo weinig ‘motherfucker’ gebruikt heeft ooit …. In mijn herinnering gebeurde dit constant ….. maar mijn herinnering is dan ook gewoon overspoeld met visueel en auditieve herinneringen en de nodige alcohol … .
 
Dit artikel heeft mij zoveel andere dingen over Channel Zero leren ontdekken, die zo interessant zijn, maar die ikzelf niét heb gezien / gehoord / op gelet omdat ik dit op een totaal andere manier beleefd heb.
 
Een knap artikel, dat heel wat reacties bij mij uitgelokt heeft en in elk geval aangewakkerd heeft dat ik nog méér wil weten over de ontstaansreden van dit concert en eigenlijk ook nog meer zou willen weten over de reacties van het publiek zelf …. .
 
Channel Zero en de AB hebben het gedaan en hebben het goéd gedaan dus laten we nu hopen dat er nog een vervolg komt, ergens, ooit en ook met andere groepen ….
 
Zin om nog na te genieten? Op de website van Het Belang van Limburg vind je een reportagefilmpje van tvbrussel!

Datum van publicatie in medium: 
6 maart 2010 om

Reacties

kamagra kopen in de winkel utrecht Wak

kamagra 100 sildenafil citrate chewable tablets 100 mg
buy kamagra
kamagra oral jelly in australia
kamagra jelly
kamagra oral jelly uses

kamagra kopen in de winkel utrecht Wak

kamagra 100 sildenafil citrate chewable tablets 100 mg
buy kamagra
kamagra oral jelly in australia
kamagra jelly
kamagra oral jelly uses

kamagra forum uk Wak

kamagra oral jelly usa next day shipping http://kamagrabax.com/ - erfahrungsbericht kamagra shop deutschland kamagra kamagra forum 2014

india kamagra 100 chewable tablets 100 mg Wak

kamagra website reviews uk
kamagra 100mg
kamagra oral jelly gГјnstig kaufen deutschland
kamagra oral jelly
kamagra oral jelly for sale in usa

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.