Stukken van mensen - VIER - 11 maart 2020

Hier kunnen we kort zijn want dit was een perfect item over handicap dat niet over handicap ging. In stukken van mensen worden kunstobjecten aangeboden aan kunsthandelaren die per bod, afzonderlijk van mekaar kunnen bieden op het object. De verkoper beslist wie koopt, als hij het gevoel heeft een goede prijs te halen.

De verkoper, Marc, had Michiel meegebracht, zijn advocaat om de onderhandelingen te begeleiden. Ik schrok want toen de mannen in beeld kwamen zag ik dat de advocaat een misgroeiïng had in zijn gezicht. Voor de rest zag hij er een gezonde jongeman uit. Er werd met geen woord over zijn handicap gesproken en onderhandelde over de prijs van het kunstwerk van Panamarenko. Ik was nog even benieuwd of er toch gesproken zou worden over zijn aandoening maar niet, nix, nada. De man verdween terug zoals hij was opgekomen, in stilte en met de  verkoop van het kunstwerk (een miniatuur voorstudie van de luchtballon) aan 7.900 €, minder dan ze verwacht hadden, maar een mooie prijs.

Wat de aandoening was weet ik niet (het leek erop dat hij het slachtoffer was van het FAS-syndroom) en dat was in dit item ook niet het issue. Vanaf nu is het WIJ, een man met een handicap zonder dat zijn handicap ook maar met één word te sprake kwam, zo hoort het.

Datum van publicatie in medium: 
11 maart 2020 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.