Herman reageert: televisie-avond op één

logo theater Stap
Het lijkt wel of zender één van de VRT op 18/11/2019 inzette op handicap.

 
Ik keek op 18/11/2019 naar de tv en het leek of zender één van de VRT had ingezet op handicap.
 
Net na het Journaal was er "IEDEREEN BEROEMD" waar het item "DE WEEK VAN" theater Stap werd geportretteerd met al hun acteurs ... en ze gingen spelen. De hele verdere week zal het item in elke aflevering terugkomen. Er werd niet gesproken over handicap of Down of andere syndromen maar over acteurs, over mensen als acteurs en niet als personen met een handicap of beperking. Ook al weet stilaan iedereen dat het overgrote deel van de acteurs het syndroom van Down heeft.
 
Na de soap “THUIS” volgde "MIJ OVERKOMT HET NIET". Een reportage over een dramatische gebeurtenis.  Een scoutsjongen  was verdronken tijdens een vakantiekamp in Luxemburg. De jongen leefde met autisme en was heel geliefd door zijn scoutskameraden en zijn ouders. Het “autistisch zijn” werd genoemd als zijnde een eigenschap van de jongen. En zo is het ook.
 
Tenslotte was er de serie “UNITE '42”. Een Franstalige serie waarin een vrouw dood in haar auto wordt aangetroffen. Het lijkt op moord en dus moet het lichaam naar de lijkschouwer om uit te zoeken hoe de vrouw gestorven is. Een van de lijkschouwers heeft een sensorische beperking (afwezigheid van spraak en gehoor), het viel me op dat alle collega’s in gebarentaal communiceerden. Ook het slachtoffer bleek een persoon met een beperking (de ziekte van Huntington). Tegen de achtergrond van al deze gegevens was "UNITE '42" een aangename krimi met enkele Vlaamse acteurs die goed hun mannetje stonden in het Frans.
 

Datum van publicatie in medium: 
19 november 2019 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.