Blijven zingen, dat is het belangrijkste!

logo webster
Handiwatch sprak op 21 september met de singer-songwriter Webster. Nathalie is zangeres, Koen en Bert begeleiden met gitaar. Nathalie leeft met een vorm van autismespectrumstoornis. Via Webster wil ze een voorbeeld zijn voor alle mensen met of zonder een beperking om hun dromen na te streven.

 
Webster kreeg een reeks vragen voorgelegd. Nathalie koos zelf enkele vragen uit de reeks. Ze koos voor vragen waar ze zeker een antwoord op wilde geven of waarbij zij zichzelf goed voelde.
 
Wat wil je met Webster bereiken?
Met Webster wil ik me vooral amuseren: repeteren en zingen op mijn eigen tempo. Het liefste doe ik dit zonder stress en in samenspraak met mijn gitaristen. Samen met mijn toenmalige muziekcoach Jo Cassiers namen we een studioalbum op. De opnames gebeurden in 2017. Dit was altijd één van mijn dromen. Op één jaar tijd en dankzij het wegwerken van drempels (stress voor het optreden, drukte, onverwachte prikkels) slaagden we erin om die droom te waar te maken. Nu wil vooral blijven zingen. De voorbereidingen en omgaan met onverwachte prikkels vergen energie. Wekelijk optreden wil ik dus niet. Het buitenland veroveren met mijn muziek is ook niet aan de orde. Ik zie wat komt, zonder stress. Blijven zingen, dat is het belangrijkste.

Wat motiveert je om een Nederlandstalige repertoire uit te bouwen?
Ik kan me het beste uitdrukken in het Nederlands. Als ik zing in die taal, dan voel ik me het meest comfortabel. Bij Webster noemen we het “open zingen”: wat past het beste bij mijn stem en timbre? Daarnaast wil ik vooral mooie nummers brengen. Ik schrijf al mijn liedjesteksten zelf. Door in het Nederlands te zingen voel ik me meer betrokken. En het werkt, want de bal gaat aan het rollen. We zien evolutie, van een album naar een videoclip, naar optredens.
 
Welke moeilijkheden heb je ondervonden tijdens het uitbouwen van je carrière?
Zoeken naar gelegenheden om op te treden blijft moeilijk. Ik krijg de meeste kansen via mijn persoonlijk netwerk. Via-via treden we binnenkort op, tijdens de tweede Vlaamse dialoogtafel rond pleegouderschap in het Vlaams Parlement. Het hangt vaak af van iemand die kansen geeft. Soms merk ik terughoudendheid en vooroordelen wanneer het gaat over een zangeres met een handicap. Ik vind dat jammer
 
Welke meevallers herinner je alsof ze gisteren gebeurden?
De opnames van het studioalbum “Anders is Anders dan Anders” herinner ik me als gisteren. Ik ben trots op het liedje “Zolang het gevoel”, een lied met de stempel van Kris Wouters. Verder denk ik vaak terug aan de filmdagen van onze videoclip “Anders”, de titelsong van ons album. Ik zou de opnames morgen onmiddellijk opnieuw willen doen.
 
Welke boodschap heb je aan andere talentvolle personen (met of zonder handicap) die een muziekband willen oprichten?
Blijf geloven in je dromen, alles komt op zijn pootjes terecht. Ook al lukt het niet meteen, blijf geloven in jezelf.
♫ Anders is Anders dan Anders ♪.
 
 
 

Datum van publicatie in medium: 
10 oktober 2019 om
See video

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.