De openbare omroep opent het nieuwe TV seizoen met verve

logo VRT
De kop is eraf. Het nieuwe televisieseizoen van de Vlaamse Radio en Televisie werd ingezet. Handiwatch keek naar verschillende tv-programma’s waar personen met een handicap in beeld werden gebracht.

 
In de eerste week van het VRT-televisieseizoen kwamen personen met een beperking meer dan eens op de buis, in human intrest programma’s, documentaires en kinderprogramma’s: Tik Tak (Ketnet), Het gezin (Eén), Durf te vragen (Eén), Merci  voor de muziek (Eén), en de documentaire Inclusief (Canvas).
 
Ketnet zomertour 2019 (Ketnet) werd uitgezonden met VGT. De fictiereeks Geub (Eén) raakte kort het thema handicap aan. In de verhaallijn sprongen Bekende Vlamingen met gevaar voor lijf en leden in de bres voor de strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt bij mensen met een beperking.
 
Handiwatch vindt de schermzichtbaarheid die personen met een beperking in deze eerste week hebben gekregen een stapsteen in de goede richting. Deze schermzichtbaarheid op de openbare omroep poogt bewustzijn te creëren. Op die manier wordt mee ruimte vrijgemaakt voor een omslag in de kijk op handicap.
 
Wij hopen dat de Vlaamse Radio en Televisie in zijn programmatie verder inzet op schermzichtbaarheid van personen met een beperking. GRIP vzw en het initiatief Handiwatch blijven zeker kijken.
 
De eerste televisieweek van de VRT smaakt naar meer.
 

Datum van publicatie in medium: 
10 september 2019 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.