Down the road - aflevering 1

Dieter, Saar en zes jongern met down
Vorige week maandag kon je naar de eerste aflevering van ‘Down the road ‘ kijken. Het tweede seizoen van deze topper op één, houdt het midden tussen entertainment en human interest.

Zes jongeren met het Downsyndroom, Dieter Coppens en Saar, trekken drie weken naar Zuid-Afrika voor een nieuw avontuur. Voor de groep staat zelfstandigheid, vriendschap, nieuwe erveringen en verleggen van grenzen  centraal. Voor de kijker worden er 44 minuten ontspanning aangeboden.

Down the road is een schattig programma, maar inclusie staat hier niet centraal. Een homogene groep van mensen met down die samen op reis gaan noemen we ook een gesegregeerde groep.

We leren mensen met het syndroom van down kennen en zien wat het syndroom met hen doet. We proberen te ontdekken wat hen zo anders maakt. Met een zachte hand, volgehouden motivatie en een dosis verbeelding kan men hen ertoe brengen om grenzen te verleggen. Down is geen kommer en kwel.  Missen we hier toch niet de (kleine) mislukkingen, zaken die gewoon niet gaan of worden deze toch in de volgende afleveringen getoond?

Aanhankelijkheid maakt afhankelijk. Of is het andersom ? Word je door je afhankelijkheid aanhankelijk?

De jongeren hebben een groot zelfbesef en ook inzicht in vele zaken. Zonder assistentie zouden ze deze reis niet kunnen maken.

Dieter is een fijne maar soms overbezorgde, betuttelende presentator. Zoals tegen iedereen gaan zeggen, om 21.30u gaan slapen en licht uit. De poging van Maarten, om het haardvuur aan te steken, ook al heeft hij dat eerder al bij de scouts gedaan. 

Positief is dat men laat zien dat men met zachte hand en volgehouden motivatie en een dosis verbeelding iemand ertoe kan brengen om zijn grenzen te verleggen.

Sommige Jongeren met down zien zichzelf ook aan een volgende reeks deelnemen. Dromen van het avontuur, op tv-komen, zich te laten zien . De vraag stelt zich wat doen we met deze ontgoochelingen, want weinig zullen uitverkoren zijn. En wat doen we met de dromen als je voor de realisatie hiervan 100% afhankelijk bent van anderen

Wij kijken met belangstelling uit naar de aflevering van deze avond.

Datum van publicatie in medium: 
11 februari 2019 om

Reacties

Простатит Бг Радио На

Секрет евреев: Еврейские мужчины лечат простатит за 2-3 недели!
Один раз в жизни! Раз и навсегда! Узнаем как... https://txxzdxru.diarymaria.com/

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.