De Afspraak. Interview met Herman De Croo en Ben Weyts.

Foto bij artikel
In “De Afspraak” met Bart Schols zagen we op woensdag 19 september een “gesprek” tussen Herman De Croo (Open-VLD) en Ben Weyts (NVA) Aanleiding was het boek ‘geworteld in het leven’ de memoires van De Croo.

De twee protagonisten voerden op een gegeven moment een politiek steekspel, misschien wel in het vooruitzicht van de nakende verkiezingen.

De Croo heeft ooit Vlaams Nationalisten vergeleken met anders-validen. Door deze vergelijking te maken bedoelt hij dat zowel personen met een beperking als Vlaams nationalisten minderwaardige mensen zijn. Voor deze uitspraak heeft hij indertijd zijn excuses aangeboden in de kamer.

Soms moet je provoceren was ‘nu’ zijn verdediging in het interview. Mooi had geweest mocht hij expliciet toegevoegd hebben dat zijn provocatie niet zo goed gekozen was omdat mensen met een beperking gewone mensen zijn zoals u en ik.

Op het einde van het interview daagt Weyts hem uit door naar de eerdere uitspraak te verwijzen en te stellen dat hij miljoenen Vlamingen krenkt met deze vergelijking. Maar Weyts beseft vermoedelijk niet dat zijn opmerking er maar toe doet als hij zelf ook de ene groep als mindere stelt t.o.v. de  andere. Feit is dat de beide tegenstanders mekaar in diskrediet proberen te brengen op de kap van de personen met een handicap.

En misschien had Bart Schols het interview kunnen afronden, niet met de vraag of excuses toch niet op hun plaats waren, maar met de opmerking dat mensen met een handicap gewone mensen zijn met elk hun verhaal.

Datum van publicatie in medium: 
24 september 2018 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.