Disability Filmfestival 2018, maandag: Listen to your heart.

Disability Film Festival 12/3/2018: Een doof meisje van rijke afkomst (Sam) en een kelner/muzikant (Danni) worden op elkaar verliefd.

Na veel moeilijkheden en tegenwerking, bij familie en vrienden langs weerszijden, kunnen ze toch samen zijn. Op dat moment wordt een hersentumor bij Danni vastgesteld en stellen ze beiden vast dat ze hun hart onvoldoende hebben gevolgd. Ze kiezen voor elkaar en dan sterft Danni. Waarschijnlijk vond de regisseur een huwelijk op het sterfbed een traan te veel. Iedereen huilt tranen met tuiten, bij het gaan, naar buiten.

Ik vind het een typische TV-film (B-film zelfs) waarin niet fantastisch wordt geacteerd maar waar ze wel een bekende hollywoodactrice te pakken kregen om een bepalende rol te spelen (Cybil Sheppard) om de film meer niveau te geven. Daar zijn ze niet echt in geslaagd.

Sam wordt eerst geportretteerd als een studente die onder de plak van haar moeder leeft maar in de film groeit tot een vrouw die haar eigen keuzes durft maken, ingaand tegen een happy end. Want Danni overlijdt aan de hersetumor. Op het eind zitten dochter en moeder samen aan het graf van Danni en kan Sam eindelijk horen.

Het is een supersentimentele film waarbij ik me niet kan indenken dat iemand zonder rode ogen de zaal heeft verlaten, tenzij die ene zich blauw ergerde aan de acteerprestaties.

Nota: het is bij mijn weten de eerste keer in de geschiedenis van het DFF dat de (Kinépolis) zaal zo goed als vol zat. Er zaten zelfs mensen op de trappen. Het is hiermee duidelijk dat de organisatie goed bezig is met betrekking tot beeldvorming rond handicap.
Klik hieronder voor de trailer:
http://www.imdb.com/title/tt1274296/videoplayer/vi2872947481?ref_=tt_ov_vi

Datum van publicatie in medium: 
14 maart 2018 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.