Een journalist met beperking in rolstoel stond bijna twee uur in de ijzige kou op een perron door foute communicatie van de NMBS.

De dag voordien deed hij een assistentieaanvraag om vanuit ergens in Vlaanderen met de rolstoel naar Antwerpen Centraal te kunnen sporen. Hij kreeg per SMS een bevestiging van zijn rit.

Maar de dag er na, bij aankomst in Brussel-Noord, zat alles strop. De beloofde assistentie die hem naar het juiste perron moest brengen, was er niet.
Om 9u30 moet de journalist op zijn werk zijn. Om 11u is hij aangekomen.
Later die dag krijgt hij telefoon van de reservatiedienst met de melding: "De bevestigings-SMS had nooit mogen verstuurd worden."
Het is een klein foutje van de NMBS dat grote gevolgen had voor de rolstoelgebruiker.
Bijna wekelijks neem ik, tot twee keer toe, de trein met mijn electrische scootmobiel vanuit Antwerpen naar Brussel Noord. Behalve een enkele uitzondering loopt dat vlekkeloos. Een keer reed ik mee tot Charleroi-Zuid, gratis, waarna ik nog eens gratis mee terug mocht naar Brussel. Om een of andere reden was men mij niet van de trein komen helpen. Ik was een uur te laat op de Raad van Bestuur van GRIPvzw.
De assistenten die de personen met een handicap begeleiden in de stations zijn altijd vriendelijk. Ik beschouw ze ook als goede kennissen en we hebben altijd een goede babbel. Veelal word ik met respect behandeld, een uitzondering daar gelaten. Ik heb ook wel eens een slechte dag maar ben toch graag tijdig op mijn plaats van bestemming.
Ik ben tevreden dat het een journalist van de schrijvende pers het een keer overkwam en er een artikel over schreef. Zo lezen andere mensen ook een keer in welke wilde avonturen wij als rolstoelgebruiker kunnen belanden.
De journalist beschrijft zijn wedervaren met de nodige en juiste nuance: een foutje kan gebeuren, maar liever niet.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180109_03288631?hkey=&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=pmnieuwsbrief&adh_i=08ac6c1cfbec99fdc8735c41c6662194&imai=8199ee87-6b01-4c2a-a68e-21ffc88ccab2&M_BT=403488964228

Datum van publicatie in medium: 
12 januari 2018 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.