23 Vlaamse toegankelijke gemeenten.

Ik ben al een tijdje geabonneerd op het tijdschrift "STERK" van het VAPH.

In de editie 24 viel mijn oog op een artikel waarin staat dat 23 Vlaamse gemeenten een charter ondertekenden om een toegankelijke gemeente te worden. Opvallend: alle provincies zijn vertegenwoordigd, behalve Antwerpen. Het moet weer lukken.
Is de lijst een appél aan alle Vlaamse gemeenten of is het een eenvoudige, objectieve opsomming ? Feit is dat we geconfronteerd worden met een lijst die eigenlijk niet hoeft te bestaan. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat alle openbare gebouwen toegankelijk zijnvoor personen met ee handicap. Hoe vaak dat ik al voor drempels heb gestaan, terwijl ik binnen moest zijn !!!
Onlangs nog: Ik kreeg van de Antwerpse Woonhaven, voor mijn handicap, waardoor ik rolstoelgebonden ben, het aanbod van een aangepast appartement. Toen ik ging verkennen geraakte ik tot ... aan de voordeur. Ik kon zelfs de gang niet in en moest op de stoep blijven staan. Er waren drie treden te overbruggen. Binnen was het misschien wel in orde, maar ik kon het niet eens binnen gaan bekijken.
Het charter is misschien een verdienstelijke poging om personen met een handicap tegemoet te komen, ze moeten het nog waarmaken en dat is afhankelijk van het engagement en de resultaatsverplichting dat aan het charter verbonden is.
Een weetje: het dichtsbijgelegen plaatsje bij Antwerpen dat het charter ondertekende is Sint-Niklaas. Er is hoop.

Datum van publicatie in medium: 
28 december 2017 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.