Project Axel

Axel Daeseleire heeft een project opgestart om enkele mensen een nieuw leven te geven, maar ze moeten wel een groot deel zelf doen, de ene al wat meer dan de andere.

Zoals een beetje te voorspellen en te verwachten was heeft Graeme (nog) geen vaste woonst of werk of papieren.

Hij moest dan ook het moeilijkste parcours afleggen als persoon met een handicap, de enige van de vijf.

Het programma heeft me ook een stuk bevestigd wat ik al langer denk dat: als je werk wil met een handicap, je vaak dubbel of drie keer harder je best moet doen, uit je pijp komen. Wanneer je dan ook nog eens niet in vorm bent, of een beetje depressief én dat je het uitstraalt, het helpt niet echt. Positiviteit is het codewoord.

Axel heeft serieus moeten trekken en sleuren aan Graeme om hem te krijgen waar hij nu is, niet echt ver. Positief is dat hij zich al een stuk beter voelt dan negen maand geleden, toen de opnames van het programma begonnen.

Ik probeer het positieve te zien in Graeme, maar stoot vaak op een terugkeer naar depressieve vibes, in tegenstelling tot de vier andere personen die werden gevolgd en die wel een positief verhaal konden vertellen.

En dit betekent: personen met een handicap kunnen best wat steun gebruiken want ze staan er vaak alleen voor. Maar de kracht moet van binnenuit komen. Motivatie noemen ze zoiets.

Het programma liet wel zien dat je met een positieve instelling al een heel eind komt, maar dat het met een handicap lijkbaar toch moeilijker is, en des te ouder je bent, des te moeilijker … maar dat is bij iedereen zo.

Datum van publicatie in medium: 
14 december 2017 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.