Stervoetballer en Braziliaan Neymar wordt ambassadeur van Handicap International

De Braziliaanse stervoetballer Neymar, recent voor een recordbedrag van 222 miljoen euro van Barcelona naar PSG getransfereerd, is de nieuwe ambassadeur van Handicap International. (De Standaard)

Dat maakte de ngo, die zich inzet voor mensen met een handicap en andere kwetsbaren, dinsdag in aanwezigheid van de voetballer bekend.

Neymar kroop aan de VN-zetel in het Zwitserse Genève met een voetbal op de “Broken Chair”-sculptuur, een reuzegrote stoel met een symbolisch geamputeerde poot. “Vanop de iconische sculptuur heeft Neymar een boodschap aan alle landen van de wereld gericht, om hen op te roepen personen met een handicap beter in de samenleving op te nemen”, aldus Handicap International in een mededeling.
De Braziliaanse aanvaller zou al langer met het lot van kinderen met een amputatie inzitten. “Hij wil projecten rond dit thema wereldwijd ondersteunen en heeft ook de wens uitgedrukt om een bezoek op het terrein te doen. Met deze samenwerking stelt Neymar zijn immense populariteit ten dienste van de meest kwetsbaren ter wereld.”

Datum van publicatie in medium: 
15 augustus 2017 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.