VDAB helpt mensen met autisme aan een job

Mensen met autisme vinden moeilijk een job. Niet omwille van hun capaciteiten en intelligentie, maar de sociale contacten die vereist zijn. Daarin zijn ze minder goed in, en als gevolg ervan kunnen zij hun job niet behouden.

De VDAB gelooft dat mensen met autisme ook talenten hebben, om op de arbeidsmarkt te geraken.  Meestal is dat de IT-sector, omdat daar veel mensen daar goed in zijn.  Zij willen dat ook naar andere sectoren uitbreiden.
Daarvoor zet de VDAB autismeconsulenten in.  Deze mensen zijn ervaringsdeskundigen, omdat ze zelf autisme hebben of iemand in hun familie.  Zij helpen mensen met autisme aan een job te geraken en te kunnen behouden.  Hun focus ligt vooral op hun talenten.  Zij bemiddelen voor hen, om aan de slag te kunnen gaan.  Bij allerlei bedrijven.  Zij weten wat deze beperking inhoudt, en hebben daarmee ervaring waardoor zij nieuwe kandidaten goed kunnen helpen en opvolgen.  En waar de valkuilen liggen, waar de meeste bedrijven zich jammer genoeg op focussen.
 
Het is het begin van een project waar er meer begrip voor deze beperking gaat komen.  Later willen ze die consulenten uitbreiden naar bedrijven.  Om meer de positieve kant van deze beperking te laten zien, zoals oog voor detail, goede concentratievermogen, perfectionistisch.  En dat komt iedereen ten goede.

Datum van publicatie in medium: 
3 januari 2017 om

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.