Light in the Borderlands

Kortfilm over de belevingswereld van blinde en slechtzienden. Met hun zelfgemaakte filmpjes.

Lights in the Borderlands is een kortfilm over de belevenissen van slechtziende en blinde personen in de stad Edmonton in Canada. Er zijn geen acteurs bij deze film betrokken, want de slechtziende en blinde personen filmen hun belevingswereld zelf.  Zij vertellen daarbij zelf over.  Vooral over de hindernissen en openbare gebouwen in de stad.  En welke aanpassingen zij wensen, om zoveel mogelijk zelfstandig in het leven te staan.
De beelden zijn schokkend, maar niet met geweld of seks.  Het is niet scherp en bewegingsloos gefilmd, en dus maakt alles schokkende bewegingen.  Dat toont het gevoel van desoriëntatie.  Vaak worden over die beelden ook nog gebruik gemaakt van een tweede laag vage beelden met reflecties van wat slechtziende of blinden nog een beetje kunnen zien, waardoor je echt het gevoel van hun belevingswereld krijgt, en hoe ontoegankelijk die is. 
 
Maar het positieve is dat ervaringsdeskundigen echt hun wereld laten zien en beleven, zoals die echt is.  En dat het ook geen gestileerde film met een uitgedacht scenario, die door een regisseurs wordt uitgewerkt.
LET OP:!: Film is Engels gesproken en ondertiteld.  Door de schokkende beelden, is deze film niet geschikt voor mensen met epilepsie.

Datum van publicatie in medium: 
17 oktober 2016 om
See video

Reacties

===Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag dient om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.