Knoop in je zakdoek: info

Datum van de activiteit: 
22 augustus 2010 om 16:40 - om 17:05
Zender of locatie: 
Ned2 TELEAC

Voor wie? Mensen met een verstandelijke beperking en iedereen die geïnteresseerd is in hun belevingswereld.

Informatief programma.
zo 22/8 "Na de verhuizing" Tien mensen verhuizen naar een eigen appartement. Er wonen nog andere mensen in het complex waar 'de verhuizers' zijn gaan wonen. Het is fijn om te weten wie je buren zijn.
net gemist:
zo 11/7: "Ik ga verhuizen" Marnix Kappers stelt tien verhuizers aan u voor. Zij laten zien waar zij nu wonen en vertellen wat de verhuizing voor hen betekent. Straks hebben ze allemaal een eigen plek. Ieder heeft zijn idee over zelfstandig wonen. Ze hebben er zin in en zijn druk bezig met alle voorbereidingen. Verhuizen is leuk, maar ook spannend

zo 18/7: "Zelfstandig wonen" Niet iedereen kan goed koken. Je kan het wel leren. Net als stofzuigen, ramen lappen, een schilderij ophangen. Wat je echt niet kan, daar kan iemand bij helpen. Marnix geeft tips over hulpmiddelen die je leren zelfstandig een huishouden te runnen.
 
zo 25/7: "Nieuwe spullen" Voor een appartement heb je meubels nodig. Marnix denkt na: wat heb je nog meer nodig voor de inrichting van een nieuw huis? Er wordt gewinkeld. En nagedacht.
 
zo 08/8 "Nieuwe buren" Tien mensen verhuizen naar een eigen appartement. Waar is de supermarkt? Hoe kom ik bij de bushalte? Is er een brievenbus in de buurt? Een aantal verhuizers neemt een kijkje in hun nieuwe wijk.
 
zo 15/8 "De verhuizing" Wij volgen tien mensen die verhuizen naar een eigen appartement. Het is zover, de verhuizing wordt nu echt een feit. Eindelijk mag je naar je nieuwe appartement.
 
Uitzendig gemist? Op de websiste van Knoop in je Zakdoek kan je de voorbije afleveringen bekijken.

Knoop in je Zakdoek kent verschillende soorten programma's. Zo is er een serie Spel, een serie Sport, Info en Muziek.